Sipadan 2006

 Vi lod os forventningsfulde falde bagover i vandet, fra båden. Stedet var Barracuda Point på Sippadan, Borneo. Et eventyr begyndte, eller rettere fortsatte, vi var kommet på en oplevelsestur af de helt store.

 På første dyk på Sipadan, så vi bl.a. Skildpadder, Black- og hvidtippet hajer, Leopardhaj, Clowntrigger – som jeg synes er fantastisk – Unicorn i alle afskygninger, school af Barracudaer – divesitet hed faktisk Baracuda point, Lionfish og Batfish.

På dykket var der en del strøm, så det var ret afslappende, bare følg med og nyd det.

 Andet dyk var på South Point. Her var der en del hajer i forskellige modeller, jeg så bl.a. en Hammerhaj. Der var også store Baracudaer, Napoleon Wrasse, Ghostpipefish og selvfølgelig Skildpadder. Sidst på dykket var der en del strøm, perfekt.

 dyk var på Drop Off. Der så vi igen Leopardhaj og skildpadder i rå mængder – gider snart ikke skrive mere om skildpadder, de er over det hele, på alle dyk

jesper og Lui

Jesper og Lui, på vej til Sipadan, det er mig bag kameraet 😉

Det hele startede på Koh Tao i det syd kinesiske hav, min søn Jesper boede her og ernærede sig som dykkerinstruktør. Jeg hans far 😉 besøgte ham et par gange og Lui Møller, fra Holstebro – han snakker overhovedet ikke om Fox and Hounds, hvor han arbejder 😉

 Drengene kom og spurgte om vi ikke lige skulle smutte en tur til Borneo og dykke på Sipadan. Efter lidt overtagelse sagde jeg ja, en sen eftermiddag.

Af sted til et rejsebureau: vi skal have 3 billetter til Borneo. Ja tak så gerne sagde den flinke dame, hvornår? Vi svarede i morgen.

Hun sagde, hun syntes rigtig godt om kunder der kom i rigtig god tid, så der var lidt tid til planlægning og finpudsning og deri kunne vi jo kun give hende ret J

 Så vi gik og glædede os rigtig længe, ca. 20 timer, kunne næsten ikke vente. Næste dag gik turen fra Chumpon til Bangkok med bus. Vi havde selskab af en total gal englænder med en lille sød hundehvalp, han var virkelig underlig, mærkelig og total skør i ordenes ”bedste” betydninger. I Europa var han blevet spærret inde på livstid, det kan ske det var derfor han boede i Thailand.

 3 i en tuk tuk

3 raske drenge i en Tuc tuc i Bangkok, med fuld oppakning – no problem

Efter en overnatning i Bangkok, gik turen videre til Brunai, hvor vi havde fornøjelsen af 7 timer i lufthavnen. En times flyvetid senere landede vi i Kota Kinabalu og skulle videre til Semporna. Hvordan kommer man det hurtigst muligt? Med en flyver, men den sidste var fløjet. Natbussen var også kørt, så nu var gode råd rådne vi skulle jo dykke på Sipadan næste morgen.

Så var det min kloge søn Jesper kom med det intelligente forslag at tage en taxa. Vi havde lige været inde på udenrigsmininsteriets hjemmeside og de frarådede al færdsel i netop det område, skulle man absolut derind skulle man kontakte ambassaden inden man begav sig derind.

Nå men vi fandt en taxa, han ville køre os gennem junglen – hvor de kidnapper folk og helst turister – og over bjerge hvor det trykker for ørerne, til den anden side af Borneo for det samme som vi skulle give for en flybillet. 9 timer senere er vi ved der hvor historien startede.

 fællelsbillede

Fællesbillede med taxachaufføren på vej ud i junglen på Borneo

På Bohajan så vi bla. Mandarinfish og Pygmæ Søhest. Det er nogle fantastiske steder Mike fra http://www.thereefdivers.com/finder.

Du kan komme med en lang seddel, med det du vil se, til ham. Han kigger lidt på den og siger så no problem og griner lidt. Den eneste gang jeg har hørt ham sige no way, var da jeg spurgte om vi ikke kunne tage på natdyk.

Det er fordi vi dykker tæt på Filippinerne, der kommer bådflygtninge over til Borneo om natten, militæret og politiet skyder først og spørger bagefter. Jeg syntes hurtigt det var en god ide at blive hjemme og drikke lidt øl om aftenen, i stedet for at tage ud og bliv brugt til skydeskive.

Der er flere steder hvor vi ser lige ind i en maskinkanon, de første gange bliver man nok lidt stille og sidder og tænker over hvad man i grunden lige laver her.

Første gang jeg oplevede det, var inden det første dyk på Sipadan. Vi skulle aflevere vores tilladelser til at dykke på Sipadan, lagde til ved den lille bro på øen. Da jeg stak hovedet op over kanten, så jeg direkte ind i en maskingeværpibe – dvs. den forkerte ende af sådan en tingest.

Der er meget militær og politi i området, det er efter de sidste kidnapninger, der dog ligger nogle år tilbage. Al denne aktivitet gør, at man kan føle sig mere tryk derude, når man lige har vænnet sig til det. Vi spiste faktisk til aften med en dykkerinstruktør, der havde været kidnappet i en måned for nogle år siden.

 Andre diwesites der kan anbefales er ved Smart Jetty, et japansk ressort og ikke mindst Seaventure en gammel boreplatform der er lavet om til et dykkercenter. Her så vi en monster stime af Jackfish som vi svømmede ind under og så op i. Stimen lukker sig fuldstændig sammen om en fed oplevelse, inden i stimen boede der to monster Groupere. Vi så også en stor stime Big eyed travalley.

På Sweet lips rocks sørgede Mike for vi fik aftensmad denne dag også, frisk harpunerede fisk, youms.

mike hunting

Mike hunting

fisk

Den var utrolig velsmagende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *